Viktigt med rehab för din hund

Om hunden skadat sig, är sjuk eller nyligen opererat sig kan det finnas ett behov av att rehabilitering i Mölndal. Det här är viktigt för att hunden bland annat ska återfå sin styrka i det skadade området. Detta är en anledning till rehab, det finns många fler. Dagens inlägg kommer handla om vilka anledningar det finns till rehab samt vad rehabilitering för hundar faktiskt innebär.

Rehabilitering innebär olika aktiviteter som syftar till att återfå styrka och rörlighet i musklerna. Rehabiliteringen börjar vanligtvis inom några dagar efter operationen eller skadan, och fortsätter tills hunden är helt återställd. Vissa hundar behöver gå på rehab i flera veckor för att återställas och må bra, det finns till och med de som behöver fortsätta med jämna mellanrum hela livet ut. Genom rehabilitering i Mölndal får hunden tillräckligt med motion för att återfå styrka och smidighet i musklerna. Därför är rehabilitering en viktig del av behandlingen, både för att underlätta återhämtningen och för att minska risken för framtida skador. För om man inte bygger upp styrkan igen efter en skada är det större risk att man återfår en liknande skada i framtiden.

Rehabiliteringen kan innehålla:

– Att gå på i en vattentrask, vilket är en tank som man kan fylla med vatten och i botten finns ett gåband

– Massage och stretching för att öka rörligheten och smidigheten i musklerna

– Övningar för styrka och kondition

– Balansövningar för att stärka musklerna runt lederna

– Simning, ett bra sätt att träna styrka och kondition utan att belasta skadade områden

– Elektroterapi, vilket är elektriska impulser som verkar via ledande plattor/elektroder som appliceras direkt på huden.

Rehabilitering i Mölndal är en viktig del av behandlingen efter operationer eller skador, men det är också viktigt för att förebygga skador i framtiden. Att hålla sig i gott skick och i god form minskar risken för skador, och gör det också lättare att återhämta sig från skador när de väl inträffar.